Председателят на ДПС Делян Пеевски обвини заяви, че "Продължаваме промяната - Демократична България" са оказвали натиск на вътрешния министър Калин Стоянов "да работи в тяхна полза" на изминалите вече местни избори. По думите му министърът не го е направил, а именно заради това му се иска оставката, предаде репортер на "Фокус"

"Случаят е много различен. Отдавна знам, че ще искат тази оставка. Имаме сведения, че вътрешният министър е бил притискан да работи в полза на ПП-ДБ на изборите. Абсурд да му искаме оставката", категоричен бе Пеевски. 

Той разкритикува и кмета на София Васил Терзиев. По думите му именно последният е виновен за ескалацията на напрежението: "Кметът на София е абсолютно виновен. Какво трябваше да направят полицаите, да оставят да ги пребият? Твърдо заставам зад момчетата от МВР, това трябваше да се прекрати".

Пеевски коментира и ситуацията в правителството. Той обяви, че е "абсолютно сигурен, че ПП-ДБ имат личен интерес от дерогацията". 

По думите му ПП-ДБ "са една коалиция с "Възраждане" и БСП". И добави "да гласуват каквото искат.  Да пада, да става (бел. от ред. - правителството).