Подкомисията за контрол на еврофондовете ще стане комисия днес. Това обяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти в парламента, предаде репортер на "Фокус".

Въпросната комисия ще подготвя критериите за фирмите, които ще кандидатстват по териториалните планове за справедлив преход на въглищните региони. Борисов сподели, че е разговарял с премиера Николай Денков и с Кирил Петков, след като вчера депутати от ГЕРБ-СДС изразиха притеснения по темата, касаещи областите Стара Загора, Перник и Кюстендил.

Припомняме, че те призоваха правителството да промени по най-бързия начин плановете и изразиха притеснение, че фирми, близки до ПП-ДБ, ще се облагодетелстват от европейските пари.

По думите на Борисов Денков е приел притесненията на ГЕРБ и ги е уверил, че ще бъдат обсъдени на извънредно заседание на Министерския съвет в петък.

Попитан дали според него това е неволно допусната грешка, Борисов заяви: "Така ми се иска да мисля". Академик Денков ме увери, че думата "формално", че думата "оценка", вече като си в списъка ще бъде лесно направена и на практика тези пари ще отидат точно в тези компании, защото е ясно на кои хора са – има Търговски регистър, няма да се случи", посочи той.