Парламентът ще обсъди предоставянето на допълнителна военна помощ за Украйна.

Вчера Комисията по отбрана одобри да се предоставят неизправни ракети ЕС 300 на Украйна, които не могат да бъдат ремонтирани.

Предложението е внесено и подкрепено от ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС. Против се обявиха от БСП, "Възраждане" и ИТН.

В предложението за предоставяне на допълнителна военна помощ на Украйна не става въпрос за зенитно-ракетни комплекси. Това каза министърът на отбраната Тодор Тагарев вчера пред журналисти преди началото на извънредното заседание на парламентарната Комисия по отбрана, предаде репортер на “Фокус".

“В управленската програма на правителството има един заложен основен проект за превъоръжаване на българската армията и това е закупуване на бойна техника и за оборудване на три батальонни бойни групи от състава на механизирана бригада.

Много сме напреднали. На 21 септември в Министерския съвет е одобрен проектът за инвестиционен разход и го внася в Народното събрание. Заявил съм готовност да дискутираме този въпрос във всеки един час от тази седмица, тъй като разчитам, че преди парламентът да бъде разпуснат за изброите, да има съответното решение и одобрение на проекта за инвестиционен разход", посочи той.