Приемане на законите за ПВУ трябва да са сред приоритетите на всяко българско правителство. Това каза Кирил Петков, който коментира и каква трябва да е минималната работна заплата. "Ние вярваме, че това е справедливо за българските граждани", заяви той на брифинг Кирил Петков и Асен Василев от ПП в сградата на Народното събрание, предаде репортер на Агенция "Фокус". 

На срещата е и акад. Николай Денков. От партиите присъстват БСП, ДБ и "Български възход". 

"Да има минимални прагове за медицинските работници, младите лекари и сестри, индексация на пенсиите, които да изпреварват инфлацията - говорили сме ги неведнъж, но ние искаме да ги сложим отново на преден план, защото вярваме, че затова сме тук. 

Той изброи още от политиките, в които вярват. "Приемане на законите за ПВУ,  неведнъж сме ги обсъждали, но трябва да ги сложим като приоритет в програмата на всяко българско правителство и със сигурност, ако такова има във втори мандат. Включително промяна по ЗОП, производство на несъстоятелност, личният фалит, ускоряване и облекчаване напроцедурата за издаване на синята карта - тема, която се надяваме дори днес да напреднем в парламента, но е много важно, за да успеем д привлечем висококвалифицирани служители за българската икономика", добави той. 

Няколко пакета предлагат от ПП, като сред тях и такъв наречен "Справедливост".