“Продължаваме Промяната" покани лидерите на всички парламентарно представени партии  на публични консултации. Това заяви на брифинг в кулоарите на НС Асен Василев, предаде репортер на Агенция "Фокус"

"Видяхме, че нито един от кандидате не успя да събере мнозинство. Кризата е наистина безпрецедентна, ние знаем, че е трудно да се излезе от такава криза. 

Публичните консултации ще се проведат в 12.00 ч. в четвъртък в зала Запад на НС, уточни Василев. "За да може да намерим начин да разрешим конституционната криза заедно", добави той, като ще се излъчват онлайн.

"Пред очите на всички да отворим този дебат. Другото важно е хората, които  могат да взимат решения. Не можем да си играем на различни формати. България има проблеми, които трябва да се разрешават и няма време за чакане", каза съпредседателят на ПП Кирил Петков

“Този процес работи доста успешно преди 10 месеца. Важно е да се каже, че единственият начин всички български граждани да са сигурни, че няма задкулисни договорки и сделки е да отворим дебата пред очите на всички", каза Кирил Петков. Поканата отворена към всички, поясни той, дори и лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

"Видяхме, че след три тура на гласуване, кандидатът на първата политическа сила не успя да събере мнозинство и не можа да бъде избран. Трябва да намерим най-подходящата формула и да излезем от тази ситуация, затова ние ще влезем на председателски съвет с това решение", добави Андрей Гюров.