ПП няма да подкрепи кабинет с мандат или участие на ГЕРБ. Това заявиха Кирил Петков и Асен Василев пред медии, след като проведоха Националния съвет на партията. Това е и първият коментар от тях след края на изборите в неделя.  

Василев коментира, че Националният съвет дава мандат на Изпълнителния съвет да излъчи представители, които да водят разговори по политики с всички парламентарно представени партии.

Освен това бе подчертано, са обещали на избирателите си "нормален, европейски живот, който включва честни и свободни избори".

Очаква се официална пресконференция на ръководството на коалиция "Продължаваме промяната - Демократична България" едва след провеждането на отделни заседания на двете политически сили.

Коментар по-рано дойде от Лена Бориславова, която в профила си в социалната мрежа написа: "Каквото и да правиш, важното е да имаш спокойствието, че не си престъпил принципите си".

Както и от бившия депутат от ПП и зам.-министър Иван Христанов, който заяви, че е отказал да участва в заговор за свалянето на ръководството на партията.