Бившият зам.-министър на земеделието Иван Христанов, подобно на Николай Събев, написа енигматичен статус във Facebook, в който ясно си личи, че има някакъв проблем в ПП.

"Преди 2 месеца се оттеглих от Продължаваме Промяната. Ясно заявих защо - тона на агресивна конфронтация блокира възможността на държавата да работи. Това не е упрек към ПП, а поведение на всички политически сили.

Имаше и друга причина - отказах категорично да участвам в заговор за свалянето на ръководството на Продължаваме Промяната.

Избрах да бъда чист пред съвестта си, пред хората на България и пред идеалите на демокрацията. Цената за това е висока и малцина дръзваме да я платим.

Думите на Ник трябва да бъдат чути, защото е очевидно, че в ПП има проблем, който изисква преоценка на действията на съпредседателите", написа Христанов във фейсбук страницата си.

Иван Христанов напусна ПП малко преди началото на предизборната кампания. Той бе основното лице по сагата "Капитан Андреево", която според мнозина бе една от основните причини за падането на правителството на Кирил Петков.