“Продължаваме Промяната - Демократична България" внесе молба до Агенцията по вписванията да защити пред по-горна съдебна инстанция отказа си да впише в Търговския регистър прехвърлянето на акциите на община Варна в “Пълдин Туринвест" АД, с което бизнесменът Георги Гергов става пълен господар на Пловдивския панаир, съобщиха от пресцентъра на коалицията.

С молбата, подписана от лидерите на коалицията Кирил Петков, Христо Иванов, Асен Василев и Атанас Атанасов на практика се насърчава Агенцията да защити своя имидж, като обжалва пред Апелативен съд-Пловдив отменения от Окръжен съд-Пловдив неин отказ да узакони окончателното придобиване на Панаира от почетния руски консул.

Окръжният съд отмени като незаконосъобразен отказа на Агенцията да впише увеличаването на капитала на “Пълдин Туринвест" и определи решението си като неподлежащо на обжалване. В молбата си обаче лидерите на ПП-ДБ се позовават на съдебната практика, че Агенцията по вписванията е страна в процеса, призвана да брани обществения интерес, който включва и законосъобразността на вписванията. А случаят с Пловдивския панаир е от изключително висок обществен интерес.