Отложиха делото срещу Камен Донев за обида и клевета, заведено от директора на Народния театър Васил Василев, съобщиха за "Фокус" от пресцентъра на Софийски районен съд.

Делото ще се гледа отново на 11 октомври 2023 година, от 11 часа, с разпит на още свидетели.

В съда днес не се яви нито един от двамата, а само техните адвокати. 

Бяха разпитани четирима свидетели. За Василев - неговата съпруга, административният директор на театъра и един от актьорите.

За Камен Донев на разпит се яви актрисата Албена Колева, дъщеря на Тодор Колев, която е на щат в Народния театър от 2000-та година. Според показанията и пред магистратите, при нито един директор досега не се е случвало да се изнасят неща от кухнята на театъра, както сега. Тя разказа случка, от която става ясно, че враждата между двамата е може би още от времето, когато Василев е бил директор на Плевенския театър. Тогава той е отказал възможност за изява на Камен Донев, а по-късно е заявил пред други, че изпълненията му са "чалгаджийски". Попитана защо, според нея, това е така, Колева отговори, че всичко е от "завист към талантлив човек, което е всеобща българска черта".

Вещо лице ще изготви експертиза на запис от участието на актьора в предаването, в което е използвал "обиди и клевети". В момента записът все още не е предоставен от телевизията.

Искът на Васил Василев към Камен Донев е за 2 500 лева.