Делото за обида и клевета, което лидерът на ИТН Слави Трифонов заведе срещу съпредседателя на "Продължаваме промяната" Кирил Петков започна днес.

Следващото заседание е отложено за 13 октомври, разбра "Фокус" от Софийски градски съд. Делото се води по Гражданския процесуален кодекс, което ще рече,че имунитетът на Кирил Петков като народен представител няма да има отношение.

"Днес чух няколко пъти, че аз съм мафията. Казаха го министър-председателят Кирил Петков, министърът на финансите Асен Василев и - не знам като какъв да го определя - Радостин Василев. Съгласен съм, че в България всеки може да каже всичко за всеки, но трябва да носи отговорност за думите си. Навремето осъдих жълтите вестници заради лъжите им. Спечелих всички дела. Сега ще заведа дела срещу Кирил Петков, Асен Василев и Радостин Василев за техните лъжи и внушения. И, разбира се, ще ги спечеля", това написа във Facebook профила си Трифонов на 13 юни м. г. след като дни преди това заяви, че оттегля министрите си от правителството и слага "край на тази коалиция, на тази агония".

Припомняме,че главният прокурор вече поиска имунитета на бившия съпартиец на Трифонов и настоящ на Петков Радостин Василев.