"Продължаваме Промяната" очаква поканата за лидерска среща, след което колективните ѝ органи ще решат дали да дадат мандат на ръководството да води преговори. Това каза пред журналисти председателят на ПГ на ПП Андрей Гюров по повод третия проучвателен мандат за съставяне на правителство, който бе връчен от президента Радев на БСП, предаде репортер на Агенция "Фокус".

"Не сме получили нито покана, нито имаме яснота какви ще бъдат темите на разговора, кои ще бъдат участниците", посочи Гюров. Той обясни, че "Продължаваме промяната" ще вземат решение дали да участват в такава среща, след като се запознаят с поканата, формата и темите, които ще бъдат обсъждани.

Гюров припомни, че при първия и втория мандат са заявили, че ще бъдат на среща за разговори по приоритети с всички парламентарни сили. Той отчете, че шансовете за съставяне на правителство с третия мандат са доста малки.

На въпрос дали биха подкрепили третия мандат председателят на ПГ на ПП каза, че сега е въпрос дали БСП е готова да преосмисли някои от своите позиции по някои теми като военната помощ за Украйна и Изборният кодекс. "Без такова преосмисляне не би било мислимо за нас в този момент да подкрепим един такъв трети мандат", допълни той.