По внесен обвинителен акт на Софийска районна прокуратура на затвор е осъден 29-годишен мъж, шофирал след употреба на алкохол, след като е бил осъден вече веднъж за идентично престъпление, съобщиха от СРП.

На 18.04.2022 г. около 04,10 часа обвиняемият И.С. шофирал лек автомобил, марка "Ауди", по булевард "Княз Александър Дондуков" в гр. София, когато бил спрян за проверка. Той силно миришел на алкохол и полицаите му направили тест с "Дрегер 7510", който отчел положителен резултат. След това обвиняемият е бил придружен до болница, където дал проби за изследване. Резултатите показали, че И.С. е шофирал с концентрация на алкохол в кръвта си над 0,5 на хиляда, а именно 2,59 на хиляда.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 341б, ал. 2, вр. ал.1 от НК. В хода на разследването са разпитани свидетели и са направени експертизи.

 И.С. е признал вината си и Софийски районен съд му наложи наказание от 1 година и 4 месеца "лишаване от свобода" при първоначален

"строг" режим и 2 години и 6 месеца лишаване от право за управление на МПС. Решението е окончателно, като присъдата е на база споразумение.