По внесен обвинителен акт на Софийска районна прокуратура на затвор е осъден 40-годишен годишен гражданин на Алжир за грабеж над жена, при който е използвана сила, съобщиха от СРП.

На 06.01.2021 година около 00:25 на алеята в градинката пред НДК в град София, обвиняемият А.Б. е отнел дамска чанта с портфейл, документи, ключове и телефон на стойност 1123,90 лева от владението на Р.Ч. , като е използвал сила - стиснал жената за врата, нанесъл й удар в тила, започнал да я души, повалил я на земята и издърпал дамската й чанта, с намиращите се в нея вещи. След това обвиняемият избягал.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 198, ал.1 от НК. В хода на разследването са разпитани свидетели и са направени експертизи, които сочат, че А.Б. е автор на деянието.

А.Б. е възстановил сумата за причинените имуществени вреди на пострадалата и е признал вината си и Софийски районен съд му наложи наказание от 2 години и 10 месеца "лишаване от свобода" при първоначален "общ"  режим. Решението е окончателно, като присъдата е на база споразумение.