Атмосферното налягане ще бъде по-ниско от средното за месеца. През деня още малко ще се понижи, но вечерта ще започне повишаване, съобщи за "Фокус" дежурният синоптик на НИМХ Христо Христов.

През следващото денонощие ще има променлива, по-често значителна облачност. На отделни места, главно в Родопите ще превали слаб дъжд. В много райони северно от планините и в Източна България ще духа силен юг-югозападен вятър.

Ще бъде топло с преобладаващи минимални температури между 6° и 11°, максималните - предимно между 17° и 22°. През нощта срещу понеделник на много места в Западна България и Родопската област ще има валежи.

Над Черноморието ще има променлива облачност. Ще духа силен южен вятър. Максималните температури ще са 13°-18°. Температурата на морската вода е 6°- 8°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

В планините ще духа силен и бурен югозападен вятър. Облачността ще бъде променлива и на отделни места ще превали дъжд, над 2200 метра сняг. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 10°, на 2000 метра - около 4°.

В понеделник в западната половина от страната вятърът ще се ориентира от северозапад и ще започне понижение на температурите - максималните ще бъдат 9°-14°.

В Източна България ще продължи да духа силен южен вятър и все още ще е топло за февруари с максимални температури на места до 18°-20°. Облачността ще е предимно значителна и на места ще има и валежи, предимно от дъжд, в планините над около 1200 метра - от сняг.

Във вторник и сряда ще преобладава облачно време. Във вторник вятърът ще се смени с източен, ще бъде слаб до умерен. На места, повече в Южна България, ще превали дъжд, значителни ще се валежите в югозападните райони и Рило-Родопската област. Температурите и в Източна България ще се понижат.

В сряда ще остане с повишена вероятност за валежи, в повечето места предимно слаби. В Източна България вятърът ще стане североизточен. Температурите ще се понижат още и на места дъждът ще преминава в сняг.