Днес валежите и в крайните южни и източни райони ще спрат. Облачността от северозапад ще продължи да се разкъсва и намалява и още преди обяд над поголямата част от страната ще бъде предимно слънчево. Вятърът ще е до умерен, главно от северозапад. Максималните температури ще са между 23° и 28°, в София - около 23°, информират от НИМХ.

По Черноморието в сутрешните часове облачността ще е значителна, ще има и валежи, но в процес на спиране. По-късно облачността бързо ще се разкъса и намалее и след обяд над повечето райони ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от север-северозапад, по-късно след обяд ще се обърне от юг. Максималните температури ще са между 24° и 27°. Температурата на морската вода е 22°-25°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала, след обяд ще отслабне.

Над планините облачността ще е променлива. Само на отделни места, главно до обяд в Странджа и южните райони на Родопите, ще има превалявания от дъжд. Ще духа умерен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 17°, на 2000 метра - около 10°.

Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца и ще остане без

съществена промяна.