Приблизително 3 365 760 лева с ДДС – такава е прогнозната стойност, която обяви "Информационно обслужване“ (ИО) за видеонаблюдение на изборите.

От институцията публикуваха обществена поръчка на 8 март т.г. с краен срок за оферти 10.03 и пряко договаряне на 13-ти в понеделник като от ИО са изпратили писмо до трите мобилни оператора.

Заданието е за мобилни устройства и мобилна свързаност на видеонаблюдението след края на изборния ден. Сметката показва, че за да се изпълни законът, ще платим по приблизително 280 лв. на изборна секция за смарт устройство и карта за интернет към него.

Обществената поръчка се провежда по реда на параграф 3 от Изборния кодекс чрез процедура по договаряне без обявление, когато е необходимо неотложно възлагане на поръчката поради изключителни обстоятелства.

Мобилните устройства, стойките за стационарно разполагане на устройствата и Data SIM картите с осигурена мобилна свързаност по всяка обособена позиция, следва да бъдат доставени на "Информационна обслужване" до 21.03.2023 г.