Както по-рано ви съобщихме, Стефан Шикеров, който бе обвинен за палежа на полицейски бус по време на протестите срещу БФС, е под домашен арест. На излизане от ареста той заяви, че е невинен, а самият той е жертва на полицейски прозвол. 

"Категорично не съм участвал в палежа на буса. Бях излязъл, в интерес на истината, за подарък. Бях един минувач, който попадна в неправилното време на неправилното място“, обясни той пред bTV.

Младият мъж казва, че докато вървял към метрото, униформен полицай му поискал личната карта.

"С искането на документа той ме вкара в група от 10 души – органи на реда, и оттам се започна – "ще ти отрежем главата“, удари по главата, удари в кръста и по гърба. В резултат на това в момента все още не чувам. Казвах, ще очаквам бебе всеки момент, а те казваха "то това бебе е от нас“ и някакви такива небивалици, които просто ме шокираха“, разказва още Стефан.

Шекеров отрича да е участвал в палежа. Според защитата му има видеоклипове, които доказват, че е невинен.

Според магистратите има доказателства, че Стефан Шекеров е участвал в престъплението, а действията му са "обществено опасен и вандалски акт". Той обаче е с чисто съдебно минало и е баща на новородено.

След протеста от МВР заявиха, че той е разпознат от полицаите като извършител на престъплението и затова е бил задържан. По-рано днес в съда обаче стана ясно, че Стефан Шикеров е бил прегледан от лекар в ареста и са установени травми от побой.