През нощта ще се задържи предимно облачно с валежи от дъжд. По-значителни ще са количествата в Централна Северна и Североизточна България. На много места в западните райони валежите временно ще спрат. Вятърът в Западна и Централна България ще се ориентира от северозапад, а в Източна ще остане от североизток; ще е слаб. Минималните температури ще са между 5° и 10°, в София - около 7°. Това сочи прогнозата на НИМХ

Утре отново ще бъде предимно облачно, на много места със слаби валежи от дъжд, но до вечерта в повечето райони временно ще спрат. Ще духа слаб северозападен вятър. Максималните температури ще са предимно между 13° и 18°, малко по-високи в крайните югозападни райони, в София - около 14°.

По Черноморието ще се задържи предимно облачно и главно по северното крайбрежие ще има валежи от дъжд. Ще духа слаб северозападен вятър. Максималните температури ще са 12°-13°. Температурата на морската вода е около 11°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

В планините ще бъде предимно облачно, преди обяд и мъгливо. Ще има валежи от дъжд, над около 1600 m - дъждът ще преминава в сняг. Ще духа до умерен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 7°, на 2000 метра - около 1°.

През следващите дни времето ще е променливо. Ще има временни разкъсвания и намаления на облачността, но и краткотрайни валежи, на места в Западна и Централна България в следобедните часове с гръмотевици. На повече места и повече по количество ще са валежите в петък и събота.

Вятърът ще е най-често слаб до умерен, в четвъртък - от запад-северозапад, в петък - от север-северозапад, с тенденция до края на деня навсякъде да се ориентира от североизток; в събота въздушният пренос ще е от изток. Температурите ще останат без съществена промяна - преобладаващите минимални ще са между 4° и 9°, а максималните най-често в повечето места - между 14° и 19°.