През нощта над повечето райони ще преобладава ясно време. По-значителна ще се задържи облачността над северозападните и югоизточните райони, на отделни места там ще превали слаб дъжд. Това съобщи НИМХ.

Ще духа слаб до умерен вятър от запад-югозапад. Минималните температури ще бъдат между минус 2° и 3°, по Черноморието малко по-високи, в София - около минус 1°.

Утре облачността ще е променлива. На отделни места, главно в Рило-Родопската област, ще превалява слаб дъжд. Ще духа слаб, в Дунавската равнина и Горнотракийската низина умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще бъдат между 9° и 14°, в София - около 9°.

Над Черноморието облачността ще е променлива, по-често значителна. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад, който след обяд ще се ориентира от югоизток. Максималните температури ще бъдат между 10° и 12°. Температурата на морската вода е около 9°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините облачността ще бъде променлива, по-значителна над Рило-Родопската област и на отделни места там ще превали сняг, под 1200 метра - дъжд. Ще духа умерен вятър от запад-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 2°, на 2000 метра - около минус 4°.

Облачността ще се увеличава и вплътнява и до вечерта в Западна България ще завали дъжд, в планините над 1200 m - сняг. Ще духа до умерен югоизточен вятър. Минималните температури ще са между минус 1° и 4°, а максималните - между 11° и 16°. В неделя и през първите дни от новата седмица ще преобладава облачно време.

В неделя само на отделни места, главно в западната половина от страната, ще има валежи от дъжд. По-късно през деня от югозапад валежите ще се активизират и през нощта срещу понеделник ще обхванат цялата страна. Вятърът ще се ориентира от североизток и ще се усили.

В понеделник ще се създаде валежна обстановка, има повишена вероятност за значителни количества на валежите. Температурите ще се понижат и преобладаващите максимални ще бъдат между 7° и 12°.

Атмосферното налягане е по-ниско от средното, но слабо ще се повиши.