Днес през страната ще преминава студен атмосферен фронт. Облачността ще е променлива, по-често значителна и на места ще има валежи от дъжд, в отделни райони с гръмотевици. Вятърът в по-голямата част от страната ще се ориентира от запад-северозапад, най-късно в Източна България, където през целия ден ще остане от юг - умерен до силен. Максималните температури ще са в широки граници от 10° - 12° в западната половина от страната до 18° - 20° на изток, в София около 13°, предаде за "Фокус" дежурният синоптик от НИМХ Христо Христов.

Над Черноморието облачността ще бъде променлива, често значителна и в следобедните часове ще има валежи от дъжд. Ще духа умерен, временно силен вятър от юг-югозапад. Максималните температури ще са 16°-20°. Температурата на морската вода е 6°-8°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

Над планините облачността ще бъде по-често значителна и на много места ще превалява сняг, под около 1500 метра - дъжд. Ще има и гръмотевици. Ще духа умерен и силен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 7°, на 2000 метра - около 1°.

Атмосферното налягане ще се повишава и до края на деня ще бъде по-високо от средното за месеца.