Предложението за временната комисията комисия за разследване на заплахите към министъра на електронното управление Александър Йоловоски е част от този рекет, който си организират участниците от сглобката, а някои партии им служат за параван. Не си продаваме гласовете и не служим за параван. Това заяви категорично лидерът на БСП Корнелия Нинова, предаде репортер на “Фокус".

"Предложението за  създаването на временна комисия за това кой е заплашвал г-н Александър Йоловски, е част от този рекет на партиите в "сглобката". Така беше с вота на недоверие, така е с бюджета на НЗОК и с други неща", каза Нинова и определи комисията като куха, затова депутатите гласували “въздържал се".

Относно заявката за президента Румен Радев, че е възможно да наложи вето на  Бюджет 2024 година тя каза: “Вето върху бюджета означава да оставим държавата, хората, всичко без пари. Неприемливо е това в тази обстановка и при тази "сглобка". Не бива да се прави."

Относно продажба на земеделска земя на България, Нинова бе категоричен а, че това е недопустимо и допълни, че за другата година няма приходи от продажба на земеделски земи, но за 2025 година има предвидени. Тя обяви, че на първо четене левицата няма да подкрепи и трите бюджета, на второ четене ще подкрепи тези мерки, които отговарят на исканията им.

Нинова потвърди, че БСП ще подкрепи увеличението на някои важни доходи, както и ще застане зад това да има уеднаквяване на таксите на банките. 

Тя съобщи, че ще се постави въпросът и за таксите върху сметките, които се превеждат заплати и пенсии и е трябвало да оптпаднта, но това не се случва.