Става дума за скрити договорки на коалицията на имунитетите. Какво се чува от тези записи - първо, абсолютен международен скандал, как мислите че Фон дер Лайен и Г-7 гледат на твърденията, че участват в съставянето на правителство в България? Поредната черна точка за България. Това каза от парламентарната трибуна лидерът на БСП Корнелия Нинова, предаде репортер на "Фокус"

"Как мислите, че гледат на влизането в еврозоната, заобикаляйки правилата? Как се чувстват тези лидери днес и дали ще подкрепят такава бъдеща коалиция на омерта, имунитетите и т.н.? Става дума за отказ от национален суверенитет - изречението за смяна на шефовете на службите с такива, съгласуване с посолствата", каза Нинова.

"Какво става с вас, хора? От енергията за промяна и от площадите, вие станахте пералня за Борисов. Ако пуснем народът да гласува както иска, вие сте между 7 и 10 процента. Ако има истинска народна воля, ще бъдете между 7 и 10 процента. Времето доказа какво сте правили. Ние сега да вземе да се коалираме и да направим "Възраждане" първа сила. "Възраждане" участвате ли в това нещо? Много въпроси, които почти нямат нужда от отговори.

Това, което направихте днес, нарушавайки всички закона, внасяйки НПК - защо го правите? Заради всичко това - целта да се направи промени в конституцията, да изперете Борисов, взимайки главата на Гешев, за да се покрие. Вие правите парламентарен преврат. Ние сме казали, че Гешев трябва да си ходи и оставаме на тази позиция. Реформа трябва да има, но не с тази цел, защото тя сега е да изперете Борисов и да смените Гешев с Пешев", допълни лидерът на БСП.