Пътувам относително доста. Но такова нещо не бях виждал от поне 20 години! Пълен автобус София-Скопие. Това написа Николай Слатински в личния си профил в соцалната мрежа Facebook, видя "Фокус". Той е народен представител във Великото и в XXXVI народно събрание. Работил е като секретар по националната сигурност на президента Георги Първанов в периода 2002—2006 година. Доктор по математика и професор по национална и международна сигурност и един от водещите български специалисти по проблемите на сигурността, отбраната, обществения ред. Преподава във ВА "Г. С. Раковски", УНСС, СУ "Св. Климент Охридски" и НБУ. 

"Всички са свалени от българските служби от него, заедно с багажите. Куфари, чанти, мрежи, торбички се въргалят по земята. 1 служител е проверяващ. Хората се тълпят. Лениво идва замалко още 1 проверяващ. Ровят се в багажите. Нищо не обясняват.

Пътниците разглеждат с различен поради възпитанието интерес личното бельо и останалите аксесоари на останалите...

Проверяващият вади накуп съдържанието на багажите, разхвърля го по импровизираната маса...Няма - извинете, няма - налага се, такава ни е работата!

Липсва, естествено, скенер, един чифт голи ръце.

Казвам му - много огорчително е всичко.

Така трябва, отговаря ми", добавя авторът на 6 книги и десетки научни публикации.