Нямам конкретен отговор защо централата на "Уанкойн“ в София продължава да работи. Това каза в аудиокаста на "Фокус“ "Това е България“ експертът по национална сигурност проф. Николай Радулов. "Но само ще ви напомня, че преди около месец избухна скандалът с "Нексо“, който се оказа, че е изкуствено предизвикан и всички медии скочиха, започнаха да се изказват от различни служби за сигурност и държавни организации. Може би, ако такава активност се проявеше и по отношение на Ружа Игнатова и нейната организация, нямаше сега да работи нейната организация и структурата на "Уанкойн“. Вие си спомняте какво се случи с офиса на "Нексо“ – то не бяха конфискации на картини, на техника. Такова нещо в офиса на "Уанкойн“ не се случи, което ме кара да мисля, че има заинтересовани лица, лица от сивата икономика или от престъпния свят, които имат достатъчно връзки да обезпечат чадър над работещото все още в България дружество“.

Фирмите на Игнатова се водят собственост на офшорни компании и много е трудно доказването на връзката между собствеността и този, който ние си представяме, че е собственик, обясни Радулов. "Вие си спомняте, че подобна беше ситуацията и с Ковачки. Ние говорихме как неговите предприятия замърсяват въздуха, но специалните служби и до днес не успяха да докажат връзката между него и считаните за него заводи. Така че аз съм доста скептично настроен и по отношение на компетентността на службите да разкриват такива сложни връзки, и по отношение на желанието им да го правят“.

Моето мнение е, че Ружа Игнатова е участник в ръководството на тази голяма измама, но със сигурност има други участници, напълно е възможно това, което се говори, че зад цялата тази организация стои Таки, допълни Радулов. "Но трябва да знаете, че това е измама, която е свързана с видимото развитие на високите технологии, на цифровите валути. И в този устрем на хората да се обезпечат в една ситуация на всеобща инфлация, всичко това изглежда много примамливо. И там някъде в цялата тази организация има един много кадърен специалист, който много разбира както от "стар дъб“, така и от високи технологии. Не сме достатъчно информирани, за да можем да кажем този или онзи участва. Три-четири имена се въртят в медиите. Това ще си остане загадка според мен, защото май че никой не работи сериозно за разкриването на цялата тази схема, поне в България“.

Цоня СЪБЧЕВА