Председателят на парламентарната регионална комисия, бивш регионален министър и депутат от ГЕРБ-СДС Николай Нанков осъди и на втора инстанция за клевета бившия говорител на служебното правителство Антон Кутев, който ще трябва да плати обезщетение в размер на 25 000 лева.

"Клеветниците трябва да знаят, че неверните им твърдения няма да останат ненаказани. Осъдих и на втора инстанция бившия говорител на служебното правителство Антон Кутев, който с манипулациите си ме злепостави публично. Човек трябва да защитава името си. Обезщетението от 25 000 лв. ще даря за деца в избирателния ми район Ловеч, лишени от родителски грижи. Защото добрите дела, както и доброто име, остават след нас...", написа Нанков във Facebook.

Припомняме, че делото за неимуществени вреди беше заведено от него в отговор на изказване на Кутев пред журналисти в кулоарите на парламента през 2021 г., че Нанков е подписвал договори за над 1 млрд. лв. без да са обезпечени със Закона за държавния бюджет, "нещо, което следва да стигне до прокуратурата, защото представлява форма на измама“. Депутатът от ГЕРБ го даде на съд за публично злепоставяне вследствие на изнесена невярна информация, на клевети и обиди.