Воденето на спокоен диалог е първата стъпка към нормализация на политическия процес. Това каза Николай Нанков, депутат от парламентарната група на ГЕРБ-СДС и бивш регионален министър в предаването "Това е България" на Радио "Фокус".

"Изводът е, че наистина трябва да се преодолее политическият егоизъм, да се възстанови диалогът между политическите сили. Трябва да си дадем ясна сметка, че отговорността е на всички, особено на президента Радев", заяви той.

"Нашата позиция е, че една политическа коалиция трябва да има приоритети за правене на политика вътре в страната", поясни той. Нанков коментира, че пътят на България е за максимално бързото влизане в еврозоната. 

На въпрос какво се случва с АМ "Хемус" и има ли надежда, че тя ще бъде завършена, Нанков отговори така: "Едно престъпно бездействие имаше повече от година и половина по отношение на всички процедури. Беше спряно и строителството и отчуждаването на имоти. Магистралата щеше да бъде завършена в срок. Потърпевши от това бездействие са българските граждани, магистралата няма да е готова до 2024 г., дори тепърва започват отново някои от процедурите", категоричен бе бившият регионален министър.

Повече в звука.