Никога и по никакъв повод не съм се срещал с Алексей Петров. Това заяви в специално интервю в предаването "Тази събота“ на bTV премиерът Николай Денков.

Той подчерта, че не знае за задкулисни разговори. "Даже не ме интересуват. Мислейки за Божков и Алексей Петров, си дадох сметка, че са сенки от миналото. Това са хора, които не познавам. Хората в кабинета също не ги познават“, посочи Денков.

"Смятам, че съвсем умишлено се вадят тези сенки от миналото, за да се попречи да се види какво правим в момента“, уточни министър-председателят.

Той коментира и изострените отношения между правителството и президента Румен Радев: "Атаките от президентството започнаха още преди да е сформирано правителство. През цялото време от президентството има опити да не бъде сформирано и след това да бъде свалено това правителство“.

По думите му мотивите за отстраняването на главния секретар на МВР Петър Тодоров не са политически, а професионални. Денков бе категоричен, че вътрешният министър Калин Стоянов не е правил политическо назначения.

"Аз не съм казвал на Калин Стоянов за нито един човек когото да назначи“, посочи Денков.

По думите му Стоянов назначавал хора от неговата дирекция, защото ги познавал и им имал доверие. "Всички критики за политизация не са верни. Решението Петър Тодоров да бъде махнат идва от Калин Стоянов“, заяви премиерът.