Български шофьор превозвал мигранти, без да знае. Той пропътувал из Европа стотици километри, като дори е пресякъл границата между Италия и Франция, без да разбере, че вози нелегални мигранти.

16 незаконни пътници са се качили в каросерията на камиона му, докато  водачът Валентин Валяров спи. Това става в град Неапол, Италия, след като той натоварва 13 тона макарони. Подсигурява товара с пломбажно въже и пломба. На границата с Франция е имал почивка събота и неделя, в този момент са дошли мигрантите и са се настанили в камиона.

По думи на Валяров, заради добрия матрак, на който е спял, шофьорът не е усетил как те са влезли. Сутринта, преди да тръгне на път, Валяров огледал камиона. Пломбата и въжето са били на място, всичко изглеждало наред. На границата с Франция не са го проверили. Около Марсилия чува шум от ремаркето и вижда, че са се настанили мигранти в камиона. 

По информация на NOVA, веднага след като чул гласове от каросерията, повикал полиция. Тъй като сам извикал силите на реда, Валяров не е  имал никакви проблеми с френските власти.