Чрез комбиниране на виртуална реалност и 3D дизайн може да се създаде цифров музей, който надхвърля физическите граници, предлагайки потапящо преживяване на хора, които нямат възможност да го посетят лично.

Това казва Атанас Баев, по-известен като Нако Баев в интервю пред "Фокус" във връзка с 3D галерията си The Homecoming Exhibition, избрана да бъде излъчена на площада Times Square в Ню Йорк

Според Нако виртуалната реалност и 3D дизайнът откриват нови възможности за художниците, любителите на изкуството и културните институции.

"Така могат да достигнат до по-широка аудитория, да насърчават художественото възприемане и да предоставят образователен опит."

Нако е само на 19 години, но може да се похвали с множество постижения и награди в областта на 3D дизайна, като вече е създал поредица анимации, видеоигри, реклами за световни брандове като Chanel, Apple и Mastercard, а дори и свой собствен филм. Цялото му интервю с Велизара Ангелова можете да откриете в секция "Интервю" на "Фокус". Натиснете: ТУК