Новият Закон за съдебната власт ще бъде приет до края на юни, а до края на февруари ще бъде предоставен за обществено обсъждане. Това обяви Надежда Йорданов от парламентарната трибуна по време на свое изказване във връзка с дебата за създаването на специални комисии, които да установят има ли неправомерно влияние върху съдебна власт и обстоятелствата около убийството на Мартин Божанов - Нотариуса, предаде репортер на "Фокус"

"Новият Закон за съдебната власт ще бъде приет до края на юни – така, както предвижда Конституцията. В края на месец февруари той ще бъде оповестен, за да може да бъде проведен необходимият обществен дебат. В края на април и през май и юни тази пленарна зала ще има възможност да го дебатира и гласува. Нека да спрем да всяваме смут и да се подготвим за пълноценно участие в дебата", заяви Йорданова.

Припомняме, че след приемането на промените в Конституцията от ПП-ДБ заявиха, че се готвят нови промени в Закона за съдебната власт като продължение на реформите в съдебната система. Преди месец от Правосъдното министерство заявиха, че вече се работи по текстовете. 

С новите промени се очаква да бъдат определени конкретните правомощия на ВСС, на Висшия прокурорски съвет и на Общото събрание (бел. от ред. - което беше създадено с промените в Конституцията).