Над 1500 граждани само за 6 часа посетиха сградата на Министерския съвет в Деня на отворените врати, информираха от правителствената пресслужба. Част от посетителите имаха възможността да се срещнат с министър-председателя Гълъб Донев, да споделят впечатленията си от правителствената сграда и да разговарят с премиера по вълнуващи ги актуални теми от обществения и политически живот на страната ни.

Всеки посетител, който пожелаеше, запечата със снимка за спомен знакови за сградата на "Дондуков“ 1 места. Първа в списъка бе намиращата се след главния вход трибуна за изявления, на която след редовните заседания на Министерския съвет всяка сряда важните за хората решения веднага след като бъдат одобрени от кабинета, се оповестяват пред медиите от премиера, вицепремиерите или министрите. От огромен интерес за гражданите бе най-голямата и най-представителната зала в Министерския съвет – Гранитната зала, в която се провеждат пресконференции и заседания в различни формати.

За гостите изключително впечатляващ бе партерният етаж, за чието оформление основен принос има архитект Борис Далчев. Визията на партерния етаж има препратки към архитектурата на Рилския манастир и фрагменти от манастирските църкви в Преслав. Вратите на кабинета на министър-председателя, където той провежда работните и официалните си срещи, както и на Голямата заседателна зала, в която се провеждат заседанията на правителството, също бяха широко отворени за всеки един гражданин.

Посетителите приветстваха решението на премиера Донев да отвори сградата на Министерския съвет и днес за първи път тя да бъде изцяло на разположение на гражданите. Много от тях изразиха надежда и следващите министър-председатели да запазят проведената инициатива и тя да стане традиционно събитие.