Зам.-министър Щонова участва в церемония по случай честването на 110-годишнината от основаването на Националната търговско-банкова гимназия, информира Министерството на икономиката и индустрията.

"Гимназията наложи едни от високите стандарти в българското образование и традиционно е сред най-желаните училища в страната", посочи Щонова.

По думите й този успех се дължи на труда, професионализма и енергията на целия екип на училището. Тя подчерта още, че събитието е повод да бъде отделено специално внимание на всички, които са дали своя принос през годините, за да бъде днес Националната търговско-банкова гимназия едно от най-авторитетните учебни заведения у нас.

Зам.-министър Щонова поздрави учениците на НТБГ и коментира, че "постиженията на учениците са всъщност това, което издига името на училището". Тя обърна внимание, че гимназията последователно развива и поддържа връзка с бизнеса и нейните възпитаници имат възможност да се обучават в учебни банки, застрахователни компании и митници.

Церемонията бе открита от директора на Националната търговско-банкова гимназия Емилия Иванова. На събитието присъстваха председателят на УС на Българската търговско-промишлена палата, ректорът на Университета за национално и световно стопанство проф. Димитър Димитров и др.