Националната служба за охрана (НСО) предприема мерки за гарантиране на сигурността на гражданите и официалните лица по време на празничния водосвет на бойните знамена и знамената светини на Българската армия, съобщават от службата. Водосветът е с начало 11.00 часа пред Паметника на Незнайния воин в столицата.

Граждани ще имат достъп до събитието след 09.45 часа през три пункта за проверка - при улиците "Шипка“ и "Париж“, при ул. "Раковска“ и ул. "Оборище“ и при южната страна на храм-паметника "Свети Александър Невски“.

Служителите на НСО ще извършват проверки за предмети, общоопасни средства и вещества на основание чл. 30, ал. 1 от Закона за Националната служба за охрана. Гражданите ще бъдат проверявани с металдетектори за наличие на огнестрелни и хладни оръжия, остри предмети, експлозиви и леснозапалими вещества, източници на йонизиращи лъчения, фойерверки и други пиротехнически изделия. Граждани, които носят обемисти багажи, няма да бъдат допускани до мероприятието. Достъпът на лица във видимо неадекватно състояние също ще бъде ограничаван.