От НСО изпратиха до медиите официално опровержение на разпространяваща се новина в печатни и онлайн медии, в която се твърди, че е имало катастрофа с бронирания автомобил, с който е бил превозван Румен Радев. Според публикациите въпросното превозно средство се ремонтира тайно, а от НСО нарочно са запазили всичко в тайна.

Какво заявяват от НСО:

"По повод публикувани в столичен седмичник и препубликувани в онлайн информационни издания неверни твърдения, Националната служба за охрана заявява следното:

Твърденията за инцидент с брониран автомобил "Мерцедес Бенц“ на Службата са лъжа! Лъжа са и твърденията, че Службата е премълчала такъв.

Нито един от експлоатираните в момента от Националната служба за охрана бронирани автомобили, в т.ч. трите новопридобити такива от висок клас "Мерцедес Бенц“, използвани за специализиран транспорт на президента, на председателя на Народното събрание и на министър-председателя, не е претърпявал инцидент.

Напомняме, че придобитите от НСО автомобили, както и всички други активи на Службата, не са предназначени за конкретно охранявано лице, а се експлоатират по целесъобразност.

Националната служба за охрана апелира работещите в медии, които имат претенция да се наричат журналисти, да се придържат към етичните си професионални правила. Тези, които нямат такива, или нямат претенция да бъдат журналисти, призоваваме да не тиражират непроверена и откровено невярна информация по адрес на Националната служба за охрана и която невярна информация пряко или косвено се възползва спекулативно от името на институцията с политически цели в изборна ситуация.

НСО винаги е готова да предостави всякаква информация относно дейността си, която не нарушава законовите норми за защита на класифицираната информация, както го е правила и досега."