Германският посланик ще дискутира бъдещето на Европа с участниците в международния младежки тренинг курс "Пазители на европейската демокрация", информират от Националната студентска конфедерация.

Германският посланик Н. Пр. Ирене Мария Планк ще представи германската визия за бъдещето на Европа пред участниците в тренинг курса на 27 април от 14:00 часа в Националния студентски дом.Тренингът, който беше открит от евродепутата Андрей Ковачев, се организира от Националната студентска конфедерация по програма "Еразъм+" на ЕС от 23-ти април до 1-ви май 2023 г. с подкрепата на Съюза на европейските федералисти и Европейското движение в България.

Проектът има за цел да промотира европейските демократични ценности и приближаването на ЕС до младите хора в съответствие с Европейските младежки цели. Участниците ще повишат осведомеността си за резултатите от Конференцията за бъдещето на Европа, ще подобрят уменията си за европейска комуникация и ще изградят капацитет за провеждане на информационни събития с цел да окажат натиск върху правителствата на страните-членки за реформиране на ЕС съгласно препоръките на Конференцията за бъдещето на Европа.Идеите и знанията, получени по време на семинара ще бъдат използвани от всеки един участник на местно равнище и така ще се постигне мултипликационен ефект.

Политици, служители на европейските институции, дипломати и младежки работници помагат на младите хора да изградят умения за европейска комуникация, да повишат своята компетентност за промотиране на ценностите на ЕС и Европейските младежки цели и за провеждане на лобистки и застъпнически кампании за популяризиране и валидиране на заключенията на Конференцията за бъдещето на Европа, се казва в прессъобщението.