Днес след обяд ще бъде облачно с валежи от дъжд, в Северозападна България и планинските райони - от сняг. На повече места и значителни по количество ще са в Източна България. Ще духа слаб, в Източна България - умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат между 3° и 8°, малко по-високи по Черноморието, в София - около 5°.

Атмосферното налягане ще се повишава и ще е малко по-високо от средното за месеца, съобщават от НИМХ.

През нощта ще е облачно с валежи от дъжд главно в североизточната половина от страната. От север-северозапад ще започне да нахлува студен въздух и в северозападните и планинските райони дъждът ще премине в сняг. На места ще се образува снежна покривка. В Източна България ще духа до умерен вятър от север-североизток.

Минималните температури ще са между минус 1° и 4°, малко по-високи в североизточните райони от страната. Утре ще продължи да вали, като в Северна България валежите временно ще отслабнат. Вятърът ще се ориентира от север-северозапад и ще е слаб до умерен. Максималните температури ще са от 1°-3° в Северна България до 7°-9° на изток. 

Над планините ще е облачно с валежи от сняг. В масивите от Западна България ще се образува нова снежна покривка. Ще духа умерен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 0°, на 2000 метра - около минус 3°, но с нахлуването на студен въздух през деня температурите бързо ще се понижат.

Над Черноморието ще е облачно и дъждовно. Ще духа умерен североизточен вятър, който до края на деня ще се ориентира от север-северозапад. Максималните температури ще са 8°-10°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

През нощта срещу петък валежите ще продължат, като и в западната част от Горнотракийската низина и в югозападните райони дъждът ще премине в сняг, а в Югоизточна България и по Черноморието ще продължи да вали дъжд. През деня от запад валежите ще отслабват, в западната половина от страната и ще спрат, там по-късно през деня ще има и временни разкъсвания на облачността.

В Източна България с продължаващото понижение на температурите дъждът ще се примесва със сняг. Ще продължи да духа до умерен, в Източна България и временно силен вятър от север-североизток. Преобладаващите минимални температури ще бъдат между минус 3° и 2°, а максималните - между 1° и 6°.

През почивните дни ще преобладава облачно време. На места, главно в югоизточната половина от страната ще има слаби валежи предимно от сняг, в югоизточните райони и по Черноморието от дъжд и сняг. Преобладаващите минимални температури ще бъдат между минус 5° и 0°, а максималните - между 2° и 7°.

В началото на следващата седмица облачността ще е предимно значителна, на места в равнините ще е мъгливо. Вятърът ще отслабне, ще се ориентира от юг-югоизток и ще започне затопляне. В средната на седмицата вятърът от юг ще се усили и ще се затопли още, особено в планинските райони. В равнините ще се задържи тихо, облачно, мъгливо и студено. От запад облачността, средна и висока, ще се увеличава и вплътнява.