80-годишният Благой Цветилов остава в ареста в Пловдив, предаде репортер на Агенция "Фокус". Това решиха преди минути магистратите в Пловдив. Мотивите - висока степен на обществена опасност на деянието и твърдения на обвиняемия, че желае да сложи край на живота си.

Сигналът е подаден към 12.00 часа на 21 октомври, като извършителят на убийството - възрастният мъж, на 80 години, сам е отишъл в РУ на полицията в Първомай да се предаде с оръжието на престъплението - ловна пушка.  Тя е законно притежавана от него законно, като разрешителното му и към момента е в срок. 

Двамата - и убитият (Митко Иванов), на 53 години, и извършителят, не са криминално проявени и са с чисто съдебно минало. 

Мотивът за престъплението е неуредени имуществени отношения. Спорът между тях е възникнал за земеделски земи и ползването им.

"За мен вече всичко е безразлично. Аз я изкарам още една година, я не. Нямам искания, какви доказателства? Всичко е ясно! Аз закъде съм вече! Може да ми ликвидирате живота и да се свършва. Ако може, да си отида вкъщи", обясни той пред съдиите днес.