Пореден случай на шофиране в насрещното по българските магистрали. Този път шофьор кара километри наред с висока скорост в насрещното платно на АМ "Хемус". Опасното управление на МПС е заснето край Варна. За това разказва bTV.

От кадрите се вижда как лек автомобил се движи изключително рисковано, с висока скорост, в аварийната лента в противоположна на трафика посока.

“Водачът на автомобила е установен. Сигналът е постъпил в неделя около 12:50 часа. Създадена е незабавна организация, два полицейски патрула са изпратени към пътния участък“, обясни гл. инспектор Петко Камбуров, който е началник на "Пътна полиция“ Варна.

Собственикът на автомобила е открит по регистрационните номера, става въпрос за жена от Разград.

"Зад волана е бил свекърът на въпросната собственичка. Нарушението е извършено в момент на прибирането им към Разград“, обясни Камбуров.

Той допълни, че обясненията на шофьора за опасната ситуация са нелогични. Шофьорът е обяснил на полицията, че при прибирането си към Разград е спрял за кратко заради здравословни причини, след като тръгва осъзнава, че той и пътуващите в автомобила са забравили част от багажа си в аварийната лента.

"Законът предвижда 1000 лв. глоба и три месеца лишаване от право да управлява МПС“, каза гл. инспектор Петко Камбуров.