Направихме всичко възможно да присъстваме на срещата. Това каза лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ, предаде репортер на Агенция "Фокус“.

"Понякога е важно да знаем от къде тръгваме. И понякога е важно да правим оценка на нещата, които са актуални. За да стартираме разговорите трябва да има една ясна линия, от която тръгваме. Една такава тема е, че вие стоите до господин Кирил Петков, който беше министър в нарушение на Конституцията“, допълни Карадайъ.

Ние не искаме да внушаваме нашата оценка. Ние казваме факт, на който вие трябва да дадете вашата оценка, заяви Карадайъ. "Например едно такова е незаконното нахлуването по домовете на възрастните хора по указания на Рашков.

По някои теми трябва да има ваша оценка,за да видим колко са добри намеренията ви, в заключение каза Карадайъ. "За нас освен приоритети е много какво ще се прави и от кого ще се прави".

България има нужда от кабинет, от правителство, но за да се разрешат кризите, нужно е първо да бъде решена политическата, допълни още Карадайъ. "Ние призовавахме неведнъж за нормалност, но в основата на тази нормалност е диалогът."

България има нужда от промяна, но не и от незаконен реваншизъм, защото според нас борбата с престъпността не може да се води с престъпни мерки, заяви още лидерът на ДПС. "България има нужда от промяна на промяната. Вие заведохте държавата в по-лоша посока. Когато ние давахме дефиниция за моделя ГЕРБ, ние сме давали оценка и за вас. Да, промяната е промяна, но от модела ГЕРБ към по-лошо и по-лошо."

Акад. Денков започна да отговаря на въпросите на ДПС, но те станаха и напуснаха залата.