Най 160 видя люти и супер люти чушки от цял свят може да опитате само на няколко километра от Варна, в първата "Люта ферма в България", научи "Фокус". Мястото е уникално по рода си за страната ни и работи вече 10 години в сърцето на село Страшимирово. Единствено тук човек може да надникнете в света на лютите чушки с посещение във фермата. От 2021 турът е допълнен от Люта дегустационна. 

Собствениците сами произвеждат всички чушки и гарантират, че продукцията им е натурална и без ГМО. От фермата използват иновативна технология, с която се премахва всяко семенце и люспа и по този начин се предпазва организма, което дава възможност на хора с чувствителен стомах, да консумират лютите им продукти спокойно. 

Всички посетители могат да се включат в "Лютия тур", по време на който ще се срещнат с най-лютата чушка в света и най-лютата в България. 

През последните няколко години от фермата след усърдна работа са успели да култивират дори нов сорт люта чушка. През месец март 2022г., фермата  е получила официален доклад от техническо изпитване от ИАСАС за създаването на нов сорт люта чушка за света с името “Български дух".