Скандалът в Народния театър беше поредица от грешки. Това заяви служебният министър на културата Найден Тодоров в предаването "България, Европа и светът на фокус" на Радио "Фокус" по повод разразилия се скандал в Народния театър.

По думите му първата грешка е била на пиара на Народния театър, че се появи на политическо събитие, втората грешка е била на Александър Морфов, че е отреагирал като артист, а не като човек, който се намира на административна позиция. Третата грешка според културния министър е била на Васил Василев, който не е реагирал на нито едно от двете събития.

Министърът посочи още, че грешка е било и замесването на Министерство на културата, тъй като то реално няма правомощията да отреагира на тази ситуация. Според него този медиен скандал вреди не само на Народния театър, но и на театралната гилдия в България. 

"Трябва да бъдат оставени актьорите в Народен театър да играят. Ние не си даваме сметка, че целият този медиен скандал, който се получи, който разшири основния скандал, има влияе и на тях“, подчерта Найден Тодоров. Той изрази сигурност, че Александър Морфов ще се върне в Народния театър.

"Ако наблюдаваме публиката и спектаклите в Народния театър, Васил Василев е един много добър мениджър. Скандалът в Театъра не трябваше да се случва", каза Тодоров, запитан дали директорът Васил Василев е добър мениджър.