Министърът на културата Найден Тодоров ще открие тази вечер изложбата “Grasping Shadows“ на именития български художник Чавдар Гюзелев. Тя е подредена в Галерия "София" и е организирана от Българския културен институт в Лондон и галерия "Ракурси“. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на културата. 

"Художникът, който се движи между класическата живопис – графиката – сценографията – фотографията – илюстрацията и оформлението на книги, показва произведения, създадени през последните шест години. Изложбите на Чавдар Гюзелев са покани за встрастяваща игра с нарисувани фигури и неписани правила, които се налага да разгадаеш сам. За да успееш, трябва да стигнеш до посланията – на границата между чувството и предчувствието, увереността и парадокса, с които художникът зарежда образите си.“, се казва в представянето на изложбата, което е по текстове на доц. Георги Лозанов и Явор Гърдев.

Публиката на откриването ще има възможността да се наслади на музикалните изпълнения на дуета Боян Иванов - кларинет и Лили Петрова - пиано.

Адресът на галерия "София“ на Българския културен институт в Лондон е: 168, Queen’s Gate, South Kensington, London, SW7 5HL.

Изложбата ще гостува до 26 май.