Министърът на културата Найден Тодоров проведе среща с директора на Музея за модерно изкуство – Център за индустриално творчество "Жорж Помпиду" Ксавие Ре. Повод за визитата му у нас е голямата ретроспективна изложба на именития сюрреалист Жорж Папазов в Национална галерия "Двореца", както и лекцията, която предстои да изнесе, съобщиха от пресцентъра на Министерството

От българска страна в срещата участваха доц. д-р Борис Данаилов, началник на политическия кабинет на министъра, както и директори на дирекции в Министерството на културата. Участници в срещата от френска страна бяха: Н. Пр. Жоел Мейер, посланик на Френската република в София; г-н Пиер Колио, съветник по сътрудничеството и културната дейност, директор на Френския институт в България; г-жа Ирина Петреску, аташе по културното сътрудничество.

"За нас е голяма чест и удоволствие, че ще посетите първата ретроспективна изложба в България, посветена на Жорж Папазов, в Националната ни галерия", се обърна министър Тодоров към Ксавие Ре. По време на срещата той и директорът на центъра "Помпиду" обсъдиха възможностите за разширяване на сътрудничеството между Министерството на културата и престижната културна институция.

"Работата ми върху сюрреализма ме доведе съвсем естествено тук. Аз се чувствам част от тази славна история, която споделят нашите две държави", сподели Ксавие Ре и отправи покана към министър Тодоров да посети центъра "Помпиду" при възможност.