Министърът на труда и социалната политика Иванка Шалапатова ще направи работно посещение утре (17 юни) в засегнатите от наводненията общини Берковица и Етрополе, съобщиха от ресорното министерство. Около 11,30 часа тя ще посети пострадали семейства в Берковица и ще се запознае с щетите, които бедствието е нанесло на имотите им.

По-късно през деня министър Шалапатова ще проведе среща с кмета Димитринка Каменова, областният управител на Монтана Валери Димитров, представители на местните териториални структури на Агенцията за социално подпомагане и Българския червен кръст. Около 13 часа министър Шалапатова и кметът на Берковица Димитринка Каменова ще дадат брифинг в сградата на общината, на който ще представят обсъдените мерки в подкрепа на пострадалите хора.

По-късно през деня тя ще посети община Етрополе, където ще се срещне със засегнати домакинства и ще проведе среща с кмета Димитър Димитров и директорите на регионалните социални служби с цел обсъждане на сътрудничеството между институциите на национално и местно ниво за подпомагане на засегнатите от наводнението семейства.