Всички сме на едно и също мнение, че работни места не трябва да бъдат губени.  Това коментира пред журналисти енергийният министър Румен Радев във връзка с недоволството на енергетиците пред медиите, предаде репортер на "Фокус".

Не трябва да се създава напрежение в обществото ни за настройване на една група хора срещу друга. И държа да го отбележа. Аз стоя зад колегите енергетици. Всички хора, които са излезли на протести, със сигурност не застрашават функционирането на системата в момента. Това са хора, които до един коректно са си направили съответните постъпки, за да могат да излязат и да изразят протеста си законно, допълни  още той по темата.

Радев коментира и идеята за държавния оператор за конверсия на въглищните централи, която, смята той, създавала напрежение.

Министърът обяви, че доколкото знае, териториалните планове вече са изпратени към Брюксел. "Но имайте предвид - изпратените планове стартират преговорния процес с Брюксел, а не го предопределят", подчерта Радев.

Има отправена покана за разговори на национално ниво. Аз и екипът ми от колеги ще участваме", уточни още енергийният министър по повод планираните за неделя преговори с властта.