Министър Пулев награждава днес победителя в категория "Инвестиция в иновативен бизнес" на конкурса "Инвеститор на годината" за 2022 година, информира Министерството на иновациите и растежа.

За 17-и път  Българската агенция за инвестиции (БАИ) към Министерството на иновациите и растежа (МИР) организира едно от най-значимите за българската икономика събития – наградите "Инвеститор на годината" . Конкурсът има за цел да отличи най-значимите инвестиционни проекти, реализирани у нас през изминалата година.

Официалната церемония по награждаването е с начален час 18.00 ч., в хотел Hyatt Regency Sofia, зала "Васил Левски".

Над 50 компании от всички сфери на икономиката бяха номинирани за участие в тазгодишното издание на конкурса. Министърът на иновациите и растежа Александър Пулев, който е принципал на Българската агенция за инвестиции, ще отличи победителя в категория "Инвестиция в иновативен бизнес".

Освен голямата награда за "Инвеститор на годината", ще бъдат връчени още награди в категории за "Инвестиция на зелено“; "Инвестиция в разширяване на бизнес“; "Инвестиция в човешки капитал“; "Успешен стартъп“; "Община в България с най-много инвестиции“; "Будител“ и "Национална кауза“.

Водещите критерии, по които журито определя победителите, са обемът на инвестицията, броят на разкритите работни места, районът, в който се създава ново производство или се разширява вече съществуващо предприятие.

На тържествената церемония ще присъстват министри, представители на местната власт, дипломатическият корпус, бизнес и работодателски организации, двустранните търговско-индустриални камари и др. Домакин на събитието е председателят на Българската агенция за инвестиции Богдан Богданов.