Министърът на младежта и спорта Весела Лечева се срещна с европейския шампион и световен рекордьор Карлос Насар, с четвъртия Божидар Андреев, президента на федерацията Ариф Маджид и треньора Пламен Братойчев. Щангистите се прибраха днес от Ереван и споделиха впечатленията си от първенството на Стария континент, съобщиха от Министерството.

"Искам да Ви поздравя за огромния успех, който постигнахте, защото световният рекорд показва, че имате огромен потенциал. Остава една година до Олимпийските игри в Париж. Вие имате златен шанс да станете медалист и там, така че не трябва да се отклонявате от пътя, който сте поели“, обърна се към Карлос Насар Лечева.

Европейският шампион Карлос Насар сподели, че в Ереван не е участвал най-големият му конкурент, но на тренировките е правил още по-силни резултати, така че вярва в силите си както за предстоящото Световно първенство в Саудитска Арабия, така и за Париж 2024. Насар разказа, че е спечелил медала си с разкъсани сухожилия на пръстите, но сега му предстои почивка и възстановяване.

Божидар Андреев остана четвърти на това европейско. Щангистът и треньорът Пламен Братойчев съобщиха, че в последните седмици са прекъснали своята подготовка заради нещастни събития в своите семейства. И двамата се надяват на по-добро представяне на Световното първенство.

Президентът Ариф Маджид не скри радостта си, че щангистите постигат много сериозни резултати.

"Важно е скандалите и проблемите да останат в миналото и да се концентрирате изцяло върху работата, която ви предстои. Министерството на младежта и спорта положи много усилия, за да не се прекъсва подготовката и да могат спортистите да получат награда за своя труд“, добави Лечева.