Целият ресурс на МРРБ е на разположение на засегнатите от наводненията райони. Това заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Андрей Цеков в кулоарите на парламента по повод наводненията в Берковица, предаде репортер на "Фокус". 

"МРРБ участва активно в процеса на преодоляване на кризата. Целият институционален ресурс на държавата е впрегнат в това. Целият човешки ресурс на МРРБ е предоставен на разположение на кризисните щабове", заяви той.

АПИ ще започне ремонти на засегнатата пътна инфраструктура. 

"АПИ има сключени договори за текущи ремонти, особено при аварийни ситуации. В рамките на тези ремонти ще бъдат възложени ремонтно-възстановителни дейности по републиканската пътна мрежа, която е засегната", каза още той.

Цеков обясни, че държавата е в готовност да реагира в случай на опасност от преливане на язовири. 

"Нямаме притеснения по отношение на мостовете. По отношение на язовирните стени – те не са в ресора на МРРБ. Аз обаче се обадих на Националния институт за метеорология и хидрология. През цялото време следяхме и продължаваме да следим язовирите в региона на Берковица. В непрекъсната връзка сме с колегите от Министерството на икономиката, на МВР и имаме готовност да реагираме", увери той.