"В следващата година и половина ще участваме в няколко събития, които са насочени към българската диаспора към света“. Това каза министърът на икономиката и индустрията Богдан Богданов пред членовете на Икономическата комисия в Народното събрание.

По негови думи Министерството на икономиката и индустрията създава условия, с които българите от чужбина да могат да кандидатстват както за работа в държавни предприятия у нас, така и за търговски представители в чужбина (СТИВ). Министър Богданов подчерта, че основната цел е повече сънародници да се завърнат в родината си и България да стане все по-разпознаваема като инвестиционна дестинация за развитие на бизнес.

Пред депутатите от икономическата комисия министър Богданов обясни и че правителството и Министерството на икономиката и индустрията полагат всички усилия, за да създадат по-добра среда за правеното на бизнес в България. Министърът съобщи, че от данъчна гледна точка страната ни има последователна политика.

"Мога да ви уверя, че Министерството на икономиката и Министерски съвет полагат всички усилия за създаване на една по-добра и предвидима среда за бизнеса“, каза още Богданов пред депутатите от ресорната комисия.