Министрите на иновациите, спорта, регионалното развитие, образованието и електронното управление ще представят финансовите възможности в сектора на спорта, съобщиха от Министерство на иновациите.

На информационния ден ще присъстват федерации, спортни клубове, управляващи органи на програми, фирми, стартъпи, общини, НСОРБ, иноватори в спортния сектор и др.

Министерствата на иновациите и растежа и на младежта и спорта организират в четвъртък, 27 април, информационен ден "ДЪРЖАВАТА В ПОДКРЕПА НА СПОРТА – НОВИ ВЪЗМОЖНОСТИ“.

 Във форума ще вземат участие петима министри, управляващи органи на различни програми, които ще представят възможностите за финансова подкрепа за развитието на масовия и професионалния спорт, в т.ч. и чрез европейските фондове и по Плана за възстановяване, както и други възможности за финансиране на спортни проекти.

 На събитието са поканени всички спортни федерации, общини с успешни спортни проекти, Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ), стартъпи и иновативни компании в спортния сектор, стартъп асоциациите, успешни спортни партньорства, които да споделят добрите практики и положителната перспектива за взаимодействието между държавата, бизнеса, общините и спортната общност.

Информационният ден е в продължение на устойчивата политика на служебния кабинет на широка публичност и прозрачност относно възможностите за финансиране на регионите, стопански и нестопански субекти по различни програми от структурните фондове на ЕС.

"Радваме се, да насърчим спортната общност за ефективно използване на европейските средства и ресурсите на министерствата. В развитието на професионалния и любителския спорт и в иновациите в спорта виждаме потенциал за икономически растеж“, се казва в поканата от министър Пулев до участниците.

Припомняме, че на 21 март беше проведена среща на министъра на иновациите и министъра на спорта със спортните федерации относно възможностите за подкрепа, а на 28 март министър Пулев се срещна с дружествата към спортното министерство и представители на Фонд на фондовете и два фонд-мениджъра, които управляват ресурс, предназначен за проекти в Северна и Южна България, в т.ч. и със спортна насоченост.

Информационният ден започва от 14:00 ч. в София Тех Парк, зала "Джон Атанасов“, София.